Ansamblu Rezidential Orhideea Gardens

Calitatea foarte buna a finisajelor. Asta mi-a placut cel mai mult
la Orhideea Gardens. Eu am vazut multe apartamente pana sa-l aleg
pe cel de aici iar cand am intrat in apartament, am stiut ca l-am gasit.

Mihai Negoita, avocat

Pentru mine, acasă înseamnă un loc în care să mă pot odihni şi relaxa.
Când am venit pentru prima dată la Orhideea Gardens m-a surprins cât
de linişte este. Am hotărât că aici va fi acasă.

Mihai Gadea, realizator TV

Locatia a fost argumentul cel mai puternic pentru mine.
Cautam un apartament aproape de centrul orasului, dar ferit de
zgomotul traficului. Orhideea Gardens s-a potrivit perfect.

Gabriel Coveseanu, actor

Atunci cand esti parinte te gandesti in primul rand la
siguranta copiilor. Aici nu-mi fac griji. Complexul este pazit,
iar copilul meu se va putea juca linistit in spatiile special amenajate.

Cristina Boric

Termeni imobiliari

1. Ansamblu rezidential

Ansamblul rezidential reprezinta un grup organizat de imobile pentru locuit, care beneficiaza de utilitati de baza (apa, canalizare, electricitate, gaze, comunicatii).

2. Complex rezidential

Complexul rezidential este un ansamblu de imobile utilizabile atat pentru locuint cat si pentru alte activitati; pe langa utilitatile de baza existente, complexul; beneficiaza si de facilitati deosebite precum sauna, club, piscine, sala de conferinte, supermarket, birouri si multe altele.

3. Condominiu

Proprietate imobiliara cu regim mixt; constituita dintr-o parte de proprietate comuna indiviza si o parte de proprietate individuala.

4. Spatii commune

Acele parti ale unei proprietati (teren, constructie care prin natura lor obliga pe proprietari la folosinta comuna: holurile blocurilor, terase, lifturi, alei etc.)

5. Cota indiviza

Prin cota-parte indiviza se intelege procentul din spatiile comune, ce ii revine fiecarui apartament (sau proprietate individuala), si este inscrisa in actul de proprietate. In situatia in care cotele-parti nu sunt inscrise in actele de proprietate, ele vor fi calculate pentru fiecare apartament(sau proprietate individuala), corespunzator cu raportul dintre suprafata locativa a fiecarui apartament si totalul suprafetelor locative ale tuturor apartamentelor din imobil.

6. La rosu

Reprezinta momentul cand se finalizeaza structura unei constructii (termenul provine din constructii; in trecut casele fiind construite din caramida, atunci cand se termina structura casei, acestea aveau culoarea rosie)

7. Cadastru

Sistemul unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica prin care se realizeaza identificarea, inregistrarea, reprezentarea pe planuri cadastrale a tuturor corpurilor de proprietate, indiferent de destinatie si de proprietar, de pe intreg teritoriul tarii.

8. Intabulare

Procedura juridica prin care informatiile privind o proprietate imobiliara se inscriu (sau se actualizeaza) in cartea funciara.

9. Duplex

Doua case adiacente construite in oglida / Apartament construit pe doua niveluri.

10. Utilitati

Servicii de baza de care trebuie sa dispuna un imobil dat in folosinta: apa, canal, retea electrica, comunicatii, drumuri.

11. Living

(din engl “living room”) In casele moderne livingul este camera de zi, sufrageria unde se desfasoara activitati formale sau de recreere

12. Bucatarie americana

Reprezinta o parte din living room, care serveste drept bucatarie. Bucataria in sine nu este in acest caz despartita de restul livingului printr-un perete, separarea propriu-zisa ramanand la latitudinea decoratorului sau a arhitectului.

13. Penthouse

Un apartament penthouse este un apartament special, aflat la ultimul nivel al unui imobil. De obicei ocupa tot etajul respectiv; poate avea facilitati exclusive cum ar fi intrare separata, scara interioara cu dispunerea apartamentului pe 2 nivele, terasa deosebita, piscine; de obicei un penthouse este scump si este asociat cu o viata luxoasa.

14. Credit imobiliar

Creditul imobiliar desemneaza acel tip de credite acordate de institutii financiare autorizate, destinat sa finanteze construirea de imobile, care poate fi garantat cu alte tipuri de garantii (giranti, alte imobile) decat cu ipoteca pe imobilul ce va fi construit.

15. Credit ipotecar

Creditul ipotecar pentru investitii imobiliare desemneaza acel tip de credite acordate de institutii financiare autorizate, destinat sa finanteze construirea, cumpararea, reabilitarea, consolidarea sau extinderea imobilelor cu destinatie locativa, industriala sau comerciala. Creditul ipotecar va fi garantat prin ipoteci sau privilegii asupra imobilului, terenului sau constructiei – pentru care se acorda creditul.

16. Suprafata construita

Suprafata construita pe locuinta este suma suprafetelor utile ale incaperilor, logiilor, balcoanelor, precum si a cotei-parti din suprafetele partilor comune ale cladirilor (spalatorii, uscatorii, casa scarii, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea si evacuarea deseurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adauga suprafata aferenta peretilor interiori si exteriori ai locuintei; in cazul incalzirii cu combustibil solid, se adauga suprafata aferenta sobelor si cazanelor de baie. Nu sunt cuprinse suprafetele aferente boxelor de la subsol si ale garajelor care pot fi prevazute distinct.

17. Suprafata utila

Suprafata utila este suprafata desfasurata, mai putin suprafata ocupata de ziduri.

18. Suprafata locuibila

Suprafata locuibila este suprafata desfasurata a incaperilor de locuit. Ea cuprinde suprafata dormitoarelor si a camerei de zi.